Viața ta este despre tine.

Te rog, ai grijă de tine. Nici nu îți poți imagina cât de important ești pentru viață. Nici nu îți imaginezi cât de diferită ar fi viața pe Pământ fără tine.
Nu aștepta să-ți dăruiască ceilalți ceea ce ai nevoie, pentru că și ei trebuie să aibă grijă de ei înainte de toate. Există în tine un părinte blând și iubitor care privește cu înțelepciune și înțelegere toate obstacolele prin care treci. Apelează la el. Apelează la tine atunci când ai nevoie de suport. Fă lucruri care să te umple de viață: dansează, desenează, cântă, scrie povești, citește, umple cada cu apă caldă,presară flori și scaldă-te în liniștea sufletului tău, ieși și petreci timp în Natură, mergi desculț, lansează un zmeu. Creează, creează, creează
Pansează-ți rănile și dă-ți timp să te vindeci. Încheie contractele care te țin pe loc și nu-ți dau voie să avansezi. Relaxează-te. Odihnește-te.
Fii sincer, în orice moment, indiferent care este prețul sincerității tale. Oamenii care sunt meniți să îți rămână alături o vor face și te vor accepta în totalitate. Fii sincer cu tine înainte de toate. Nu te vinde pe tine, diamantule! Ești o operă de artă vie. Nu te trata ca pe un obiect. Respectă-te. Delimitează-ți spațiul personal, respectă spațiul tău și pe al altora.
Știi toate gândurile alea care îți spun că “nu ești… (completează tu)”, aruncă-le la gunoi! Nu-ți mai servesc la nimic. Viața te-a creat ca să te bucuri de propria ta Existență. Știi toate sistemele alea de credință care te țin închis într-o cameră mică? Da-le foc. Eliberează-te de tine, cel care crezi că ești și dă-ți voie să afli cine ești. Și crede-mă ai să fii plăcut surprins de cât de multă viață curge prin tine.

Răsfață-te. Vindecă-te. Adoră pasional dulceața vieții. Fii ”nebun”, ieși din tipare și dă voie vocii ăleia care vrea să se facă auzită să iasă în lume. Iubește-te, ai voie să o faci și nu, nu este egoism, este prețuirea și onorarea vieții ce curge prin tine.
Lasă oamenii să TE VADĂ și să înțeleagă că ne aflăm aici să strălucim, să creem o lume armonioasă, prin noi. E lumea care știai că există de când erai copil. E reală, noi o creem.
Aruncă la gunoi competiția- este expirată -n-ai de demonstrat nimic nimănui, nici măcar ție! Schimbă competiția pe colaborare și o să crești natural. Organic.
Ești minunat! Citești asta? Ești minunat, suflete! Ai încredere în tine.
Fii curios! Pune tot ce auzi la îndoială și experimentează pe propria piele. Scrie-ți singur cartea. Omoară idolii și distruge piedestalurile. Nu e nimeni mai presus sau mai prejos. Fiecare este o expresie unică și irepetabilă a vieții. Ia-ți puterea personală înapoi din toate locurile în care ai investit-o. Nimeni, dar nimeni, nu știe ce este mai bine pentru tine. Răspunsul acesta îl știi deja, pentru că…ghici ce? Tu ești cel care stă cu tine 24 ore pe zi, 365 de zile pe an. Dacă tu nu te cunoști…sigur alții nu te cunosc mai bine. Las-o pe “mama Omida” cu ale ei clarviziuni să iasă la pensie. Viața ta este despre tine. Fii mândru.

Greșește și recunoaște-ți greșelile, o să constați că atunci când îți asumi greșelile îți crește puterea personală și integritatea în ochii tăi. Și nu te lua prea în serios atunci când greșești. Nu-i un capăt de lume. Perfecțiunea e pentru roboți, excelența pentru oameni. Învață să selectezi ceea ce te face să crești ca ființă, ca om și nu mai crede tot ce gândești sau tot ce auzi.
Ai grijă de tine și atunci vei dărui celorlalți din preaplinul tău. Dacă paharul tău e gol ce poți dărui? Umple-ți cupa cu Universurile tale interioare și învață-i pe ceilalți să facă același lucru. E plăcut să le dai pește altora, dar dacă le dai mereu pește, nu o să își dea seama că pot pescui și singuri și că sunt chiar buni la asta. Înțelegi unde bat, nu? Încurajează-i pe ceilalți să-și descopere talentele în timp ce tu le descoperi pe ale tale. Ai multe.

Cunoaște oameni noi și acceptă-i așa cum sunt, fără să vrei să-i schimbi, fără să le impui. Lasă-i liberi. Fiecare floare înflorește la momentul potrivit și fiecare om face ce poate el mai bine în momentul respectiv, în structura sa. O să îți fie mai ușor să îți accepți totalitatea.

Nu rămâne în locurile în care te fac să te simți inconfortabil doar pentru compromisul social. Nu ai nimic de pierdut dacă ești fidel sentimentelor tale.
Nu ești singur! Citești asta? Nu ești singur niciodată. Învață să te bucuri de tine.  Deschide-te să primești. Învață să primești.
Ascultă-te. Respiră-te. Naște-te. Tu pe tine exact așa cum îți dorești să fii.
Fii conștient. Respiră conștient, simte conștient, mănâncă conștient, fă dragoste conștient, iubește conștient, fii trist conștient.Fii cea mai conștientă versiune a ta. Fii blând, fii cea mai blândă versiune a ta. Ai multă nevoie de blândețea ta.
Viața abia așteaptă să colaboreze cu tine.
Ai să mai cazi, nu-i nicio problemă, răsfață-te chiar și atunci când ai căzut. Alintă-te și gudură-te. Acceptă toate stările tale, toate capriciile tale, toate felurile în care te manifești.
Ești furios? Foarte bine. E normal. Descarcă-te. Aleargă furia, dansează furia, desenează furia și dă-i foc,  creează-ți un spațiu în care tu, împreună cu tine să descarci toate durerile, tristețile, furiile și tot ceea ce crezi că te oprește din a te bucura de viață. Fă-o doar tu cu tine în spațiul special destinat acestor emoții.

Fă-ți curat în dulapuri și lasă loc pentru chestii noi. Eliberează-te de tot ce nu-ți mai servește. Dacă lucrurile tale stau, nefolosite, de multă vreme în dulap sigur îți servesc doar ca decor. Poți să îți cumperi un tablou și să îl admiri dacă chiar ai nevoie de decorațiuni. Dăruiește lucrurile pe care tu nu le mai folosești,celor care au nevoie. În felul acesta lași energia să curgă. Nu o ții blocată nici în tine și nici în dulapurile tale.
Fii propriul tău discipol.
Sună greu? Da. Este greu? Da, la început. Merită efortul? DA! De un miliard de ori DA.
Da-ți voie să fii MARE și ai să fii surprins de dimensiunile tale. Nu-ți fie frică să fii autentic. Și nu te speria: ești nelimitat și dacă accepți asta și dacă nu accepți.
Nu ești doar picătura din ocean, ești întreg oceanul într-o picătură. Înțelegi?
Și dacă nu crezi că e posibil să fii împlinit, foarte bine. Încearcă pe pielea ta. Până nu încerci, nu ai de unde să știi.
I love You. Punct.
P.S. Ești Măreț Oricum! Fie că accepți, fie că nu. 😉

12 Septembrie 2016

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s