Femeia Floarea Soarelui

O pală de vânt adie și îi răvăși petalele. Se scutură și se puse la loc.

– Uneori îți simt lipsa. Atunci când mi-e frig o simt cel mai tare. Dar știu că lipsa ta e o iluzie. Dacă există nori pe cer și eu nu te pot vedea nu înseamnă nimic. Un clișeu extrem de adevărat.

Își trecu degetele fine peste obrazul cald al Soarelui și îl mângâie suav.

– Când vine noaptea mi-e cel mai frig, apoi mă uit pe cer și observ toți ceilalți Sori și mă încălzesc la gândul că și tu, la fel ca și ei ești acolo, în aceeași echipă. Apoi îmi amintesc că o să vină iar dimineață și am să te simt atât de Prezent. Cred că cel mai important lucru este să știu că ești acolo. Că mă veghezi. Că ești alături de mine. Uneori, teama că nu am să te mai văd niciodată mă înghite și mă trimite într-o groapă. Atunci, mă întreb…. cât de tare poate să doară?

– Doare până ce durerea încetează. Niciodată nu doare la nesfârșit. Eternitatea e beatitudine, nicidecum durere. Ce ai de făcut atunci când doare?

– Să îmi dau drumul. Să mă relaxez în durere și să mă deschid cât pot eu de mult. Intensific durerea atât cât pot să o duc. Știu că tu o să ieși din mine fix prin durerea aia. Iar atunci când o să intri înapoi, o să fiu complet vindecată, desăvârșită, așa cum am fost creată.

– Suntem în asta împreună. Nu am fost nicicând separați. Cred că a venit vremea să acceptăm asta. Războiul se încheie acum căci mâna stânga a obosit să se lupte cu mâna dreaptă.

Închise ochii și lăsă Soarele să îi atingă rădăcinile.

Soundtrack (click aici) Daughter – Medicine (Sound Remedy Remix)

sunflower
Art by  Abhi Thati – Sunflower

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s