Hades și Persefona

Se uită în ochii lui. Se apropie de el și îi spuse cu zâmbetul pe buze:
– Nu mi-e frică de tine. Nu ai ce să îmi faci. Sunt aici pentru că așa am ales, nu pentru că ai vreo putere asupra mea. Ești îmbătat de iluzia puterii dragul meu Hades. Ai fost idolatrizat atât de mult și temut la fel de mult încât te-ai hrănit cu puterea bietelor suflete oarbe și surde.

yinyangPersefona își trecu degetele peste chipul zeului.

– Învață să iubești ceea ce îți provoacă teamă, mi-au spus florile. Apoi m-au întrebat: tu căror halucinații ți-ai vândut libertatea? Libertatea este o stare a spiritului. Poți fi liberă oriunde. Ai fost lecția mea, Hades. Lecția mea despre libertate. Când a încetat să-mi mai fie teamă de tine m-am eliberat.
Hades își intoase chipul și scrâșni din dinți puternic. Apoi rosti în șoaptă.
– Te-am dorit atât de tare. Te doresc atât de tare.
Persefona râse cristalin și îi întinse lui Hades un măr.
– Dragul meu, nu ai nevoie de încă o sclavă. Sunt pline raiurile și iadurile de ei. Reciprocitate, învățam împreună, așa e în iubire. Eu am învățat să te iubesc pentru că îmi era frică de tine iar tu înveți să mă iubești fără să mă posezi. Cine spune că Lordul Întunericului nu e capabil de iubire? Dacă e capabil să își dorească atunci e capabil și să iubească. Iubirea nu e doar pentru unii sau pentru alții. Iubirea este a tuturor și adevărul acesta transcende orice formă de dualitate.
Se așeză în brațele zeului, îl cuprinse pe după gât și îl sărută pe obraz.
– Dacă ne dăm voie să iubim, nu suntem mai puțin puternici. Dacă ne dăm voie să fim vulnerabili nu suntem mai puțin puternici. Chiar și Lordul Întunericului are nevoie să se relaxeze și să lase viața să îl servească într-un mod armonios.
– Uite, poate la primăvară ai plăcerea să mă însoțești în călătoria mea de înflorire a câmpiilor. Nu e nevoie să faci nimic, doar să fii prezent acolo și să mă asculți cântând. Ai toată libertatea de a pleca dar poate vei avea bucuria de a rămâne.
Hades zâmbi, luă mărul dăruit de Persefona și mușcă din el. Era dulce-acrișor.

Soundtrack (click) :Kygo – Firestone ft. Conrad Sewell

male-and-female

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s