Luna și O Respirație

Se așeză lângă ea pe covor. îi săruta nasul apoi se uită prelung în ochii ei verzi. Avea pupilele dilatate și era relaxată.
-Am descopBastet2erit că nu prea respir. E o chestie de care nu eram conștientă. Tare ciudat. Cred că o fac dintotdeauna. Am citit undeva că există oameni care nu respiră cu zilele și intră într-o stare așa de profundă de meditație încât se unesc cu tot Cosmosul. Și eu fac așa de când sunt mică. Dar am mai aflat ceva…
Se întoarse pe burtă și își puse capul alături de ea.
-Am aflat că a fost metoda mea secretă de evadare din realitate. Știi… când eram mică era mult zgomot în jurul meu și mult haos. Nu înțelegeam nimic, în plus mă durea corpul foarte tare și stomacul. Stomacul meu era mereu revoltat de ce se petrecea în lumea în care trăiam. Și începeam să cânt și să mă legăn și dintr-o dată…dispăream din toată nebunia aia și ajungeam într-o lume în care visam mult. Și mă plimbăm peste tot. Ajungeam în locuri nebănuite în care eram liberă și în siguranță… și era atât de bine.

Apoi a devenit modalitatea mea principală de escapadă. Când nu-mi convenea ceva….mă dizolvam într-o mare de… aer. Eram ușoară că fulgul iar corpul meu nu mai durea deloc.
Pisica își luă privirea de la ea și începu să își lingă cu meticulozitate și respect blana.
-Zilele trecute m-a învățat un prieten să respir și am aflat că întotdeauna e loc de și mai mult aer în plămânii mei. Dar când am început să respir cu adevărat iar m-a luat durerea de stomac ca atunci când eram mică și iar am vrut să evadez, să mă dizolv în Cosmos. Și am văzut o mulțime de imagini, tot soiul de atrocități care au format în stomacul meu un monstru cu dinți. Am plâns, am fost supărată. Pare atât de greu să respiri. De ce e nevoie să respirăm? Nu putem doar să fim și gata? Și știi ce s-a întâmplat? A venit un Cristal la mine și m-a întrebat: ”Care e diferența între ‘a fi’ și ‘a exista’?” și atunci mi-am dat seama că eu întotdeauna am fost…peste tot și nicăieri…. de existat…nu prea am existat … Adică nu prea am existat înăuntrul corpului meu. Și în dorința mea necumpătată de a-mi întâlni Creatorul, cam toată lumea m-a creat după bunul său plac. A fost amuzant, am jucat o mulțime de roluri și am învățat multe chestii.
Respiră adânc și își umplu plămânii și diafragma cu aer menținând aerul în interior împingând ghemul din stomac.

-M-am hotărât să fac monstrul din stomac să fuzioneze cu Soarele, cred că de acolo trebuie să răsar eu și de acolo vine și monstrălăul, doar că a uitat. Am vorbit cu el zilele astea și mi-a spus că îi este frig. Nu e un monstru rău, e doar crescut în întuneric și nu știe altceva decât frigul, −273,15 °C, zero absolut. I-am răspuns că e norocos să trăiască la temperatura asta și că ar trebui să fie mândru de el că s-a adaptat. A zâmbit și mi-a zis că vrea să iasă la pensie pentru că a obosit, în plus ar vrea să călătorească și să bea un shake de banane stând la soare. M-a amuzat, e un monstru plin de haz. Când e furios îl simt cum se zbate în centrul meu, dar îmi aduc aminte să respir și îi trece-se încălzește de la respirația mea.
Seara la culcare îl mai dau cu lavandă și cu ulei de cocos. Îl răsfăț ca să înțeleagă că se poate și altfel și să-și amintească cine este. Devine din ce în ce mai mic și sunt convinsă că o să se contopească cu Soarele din mine în curând, atunci când n-o să-i mai fie frică să se apropie de el și când o să convingă că nimeni nu-i vrea răul. Îi place muzica. Dansează și se alintă când îi cânt sau când ascult muzică.
Își luă pisica în brațe și o mângâie cu blândețe.
-Știi ce cred, Luna? Că toată lumea are nevoie de iubire pisicească, așa cum ne iubim noi… și de răsfăț. Chiar și monștrii care au crescut în întuneric absolut. Cred că le-ar prinde bine câte o pisică ca să afle că nu sunt deloc monștrii.
Fata chicoti și sărută pisica pe cap, Luna mieună și începu să toarcă întinzându-se cu burta în sus, la mângâiat, așa cum făcea mereu când era rost de iubire.
Luna și O Respirație. O Respirație caldă și profundă ca Soarele. Soarele și Luna… și O Rază care se credea monstru.

Soundtrack (click aici): DJ Fresh ft. Rita Ora – Hot Right Now

Bastet
Bastet Goddess

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s