…si iubirea a spus … awe … (high on you)

Come, come, whoever you are.

Wanderer, worshiper, lover of leaving. It doesn’t matter. Ours is not a caravan of despair, come, even if you broken your vows a thousand times. Come, yet again, come, come.(Rumi)

Stătea cu spatele lipit de spatele lui, simțindu-i focul din tălpi până în creștet. Erau o flacără ce ardea toate vremurile apuse și călătorea cu viteză spre noi orizonturi, construind noi lumi. Stăteau nemișcați, suspendați într-o respirație și priveau civilizații întregi cum se năruie la picioarele lor și cum noi civilizații se nasc, cum se construiesc temple și cum ele apoi cad sub propria greutate. Vedeau copiii care se nășteau, apoi se maturizau și ajungeau la bătrânețe, sufletele pe care le întrupaseră de atât de multe ori. Dincolo de timp și spațiu, în eterna respirație ce îi unea pe amândoi, în nemișcare, vedeau împreună, toate posibilitățile vieților lor actuale și unde ducea fiecare. Nu aveau nimic de ales, aveau doar de trăit.  Acum, erau pregătiți pentru asta.

_________

 Îl iubea în fiecare celulă a ființei. Îl cunoștea dintotdeauna.

-Privește-mă în ochi. Deschide ochii și privește-mă.

Își trase suflarea și deschise ochii sfioasă, își simțea inocența și vulnerabilitatea și pe undeva îi venea să fugă și să se ascundă sub o pătură, asemeni unui copil, sperând că n-o s-o vadă nimeni acolo, atât de fragilă. Erau cei mai blânzi ochi care o priviseră vreodată. Bătrânul Univers întrupat în omul din fața ei care emana iubirea necondiționată pe care și-o dorise cu atâta patimă și pentru care se lăsase ucisă și descarnată de sute de ori.

-M-ai chemat, am venit. M-ai cântat, am ascultat. N-am să-ți fac niciun rău. Privește-te în oglindă.

Își simțea trupul imobilizat, în transă, nu ar fi putut să fugă nici dacă ar fi dorit și nu își dorea să fugă. Își dorea să se abandoneze cu încredere în fața propriei chemări a sufletului ei, să-și deschidă inima și să lase metamorfoza să se întâmple în ea .
Acum nu mai fugea. Fuga încetase. Era în siguranță.
Awe.

(click aici) Soundtrack: Sebastien – High On You (ft. Hagedorn)

Awe
Artwork: Android Jones

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s