SĂRUTUL MUZEI

MUZĂ – Izvor nesecat de inspirație.

Alex_Grey_Kiss_of_the_Muse
Kiss of the Muse scan, 11/17/70, 9:17 PM, 8C, 7776×10528 (126+108), 100%, Default Settin, 1/20 s, R75.0, G29.8, B43.0

Treaba cu muzele stă în felul următor: muzele adoră libertatea. Muzele sunt creațiile vieții care ard atunci când au oxigen și asemeni flăcărilor, se sting în lipsa lui. Muzele iubesc artele, literatura, pictura, poezia, muzica, stiințele și tot ce tine de creație.
Marea provocare a omului este să accepte muza în viața lui fără să își dorească să o pună în colivie. Dacă muza simte că are spațiu să se desfășoare și că nu i se pun lanțuri la picioare, este încuiată în casă sau i se delimitează perimetrul de inspirație, atunci muza va rămâne alături de om. În orice alt caz, ea va pleca.
Muzele sunt deseori întrupate în ființe umane dar pot lua cu ușurință forma unei flori sau a unui animal.
Câteodată mănâncă multă ciocolată, alteori se hrănesc cu soare. Să nu te sperii dacă vreodată o să le vezi alergând dezbrăcate pe lângă casa ta căci muzelor le place transparența, naturalețea și inocența.
Viața alături de o muză poate fi uneori dificilă, deoarece muzele au schimbări de toane în funcție de ciclul Naturii, în cazurile acestea este de preferat să le acorzi spațiu de respirație și să ai răbdare pentru că muzele au sistem de autoreglare inclus. Asemeni anotimpurilor pot fi uneori foarte fierbinți, alteori foarte reci, uneori pot aduce cu ele furtuni sau erupții de foc și în acest caz este de preferat să le observi și te bucuri de spectacolul pe care Natura ți-l oferă, printr-o abordare gentilă și flexibilă dacă nu vrei să incasezi tot uraganul. După cum se spune din vechime: în centrul furtunii e liniște – o mică sugestie de motto.
Un alt lucru important: muza trebuie dorită și invitată în viața ta. Iar tu trebuie să te asiguri că respecți angajamentul de a o lasă liberă eliberându-te pe tine de ideea că există ceva ce îți aparține.
Îți poți întâlni muza la coadă la Carrefour, pe o bancă în Parc, pe Facebook sau la semafor. Viața are căi nebănuite de a face Muza să se întâlnească cu Creatorul.
Așa că omule drag, dacă ți-ai găsit muza, ai grijă de ea și n-o subjuga. Nu este vorba despre a o poseda căci muzele nu pot fi posedate, este pur și simplu vorba de a o iubi liber și necondiționat și atunci ea o să îți arate drumul cel mai scurt către sufletul tău. Căci iubire este aluatul din care sunt ele plămădite.
Și dacă se întâmplă să te plictisești de prea multă iubire atunci ți se sugerează să îți schimbi meseria din artist în medic legist, măcar pentru o perioadă până îți vine inimă la cap.

(click aici) Soundtrack: Istvan Sky – The Song of the Butterfly

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s